top of page


SLOW-toerisme biedt je de kans je eigen tempo te vinden door te onthaasten, aandacht te hebben voor schoonheid en het doorleefde, dicht bij jezelf te blijven in een authentieke, gastvrije en hartelijke sfeer.


Kom zelf ‘De kaart van Slow Toerisme trekken’. Je kiest een themakaart, die een waaier aan activiteiten bevat waaruit je kan kiezen. De meeste activiteiten zijn goedkoop tot kosteloos. Ontdek op een leuke, ontspannende manier de omgeving, geschiedenis en de mensen. Merk dat het project niet alleen lokaal verankerd wordt door voedsel en geschiedenis maar ook door de mensen uit de buurt. De kaarten van SLOW toerisme zijn een co-creatie met vele vrijwilligers uit de buurt.

 

 

 


Kunstnetwerk Haspengouw laat jou kennismaken met actuele kunst, kunst in het landschap en cultureel erfgoed, binnen een straal van 10 km. Bezoek 6 unieke galeries gelegen in het glooiende Haspengouw en verspreid over drie gemeentes (Wellen, Heers en Borgloon)

Het netwerk biedt een bijzondere fiets- en autoroute die alle locaties verbindt. Daarnaast voert de route je door de mooiste plekjes van Haspengouw en is aangesloten op het fietsroutenetwerk van de provincie Limburg.  

De kaarten van deze route zijn verkrijgbaar in de Streekwinkel van de Bottelarij.

 

 

Borgloon doorkijkkerk
bottom of page