top of page

    Referenties

"POM-ERSV Limburg inspireert, ontwikkelt en versterkt de basisvoorwaarden voor duurzame sociaal-economische groei in de provincie Limburg. Wij hebben afgelopen zomer een strategische tweedaagse georganiseerd, waarbij we gebruik hebben gemaakt van de faciliteiten van De Bottelarij in Ulbeek. Aangezien we duurzaamheid en inclusieve organisatie van de economische samenleving belangrijk vinden, wilden we wel eens aan den lijve ondervinden of de belangen van dienstverlener en klant ook in de sociale economie op overtuigende wijze verzoend konden worden. Na afloop van onze tweedaagse waren we erg te spreken over onze ontvangst in De Bottelarij. Medewerkers en directie hebben ervoor gezorgd dat onze werkzaamheden er op gepaste wijze konden plaatsvinden. Hierbij werden we aangenaam verrast door de persoonlijke en verrassende aanpak van Ann Debock en haar internationaal team. De combinatie van Zuid-Limburgse gastvrijheid, gerechten uit het land van oorsprong van de keukenverantwoordelijke en vergaderruimtes met gevarieerde aankleding vormen een aantrekkelijk alternatief voor de afgeborstelde service in de inwisselbare seminariecentra van de ontelbare internationale hotelketens. Wat me vooral is opgevallen is dat er alleen op papier sprake is van sociale economie. Tijdens ons verblijf heb ik op geen enkel ogenblik gedacht dat de service die we kregen typisch was voor een organisatie die drijft op sociale economie. Mocht De Bottelarij morgen een uitbating zijn die deel uitmaakt van de reguliere economie, dan zou het er waarschijnlijk niet fundamenteel anders aan toe gaan."  

- Eric Christiaens, Algemeen directeur POM-ERSV Limburg

"I loved my experience at AKSI! Ann, the founder and brilliant entrepreneur has built an innovative social enterprise with savvy business instincts and a lot of heart.I expect she will make history with her continuing efforts to bring beauty to people's lives through food and opportunity."

- Patrice Thramer, Global Director Community Impact, NIKE International 

 

 

"ASKI is a heartwarming place to visit. Ann’s inspirational story and her motivation to give people a real chance to make their mark on society is outstanding. As well as the most amazing food and service, set in the most quaint, homely, comfortable and absorbing surroundings, ASKI is also home to showcasing local artists breathtaking talent and accomplishments. Ann’s vision and dream has become a reality in ASKI and after my 1st visit, I left feeling inspired and humbled. My wish is that I lived closer to ASKI to volunteer my services in any way I would be able."   Ewart, Carole

- Carole Ewart, Global Community Impact, NIKE International 


 

"I enjoyed the warm and inviting people at AKSI. After a drive through the countryside, the town and building are a beautiful destination in a relaxed community. AKSI offers a rich environment of arts, gifts, and food wrapped in a wonderfully restored historic building. Once inside, the guests are greeted by happy and friendly staff that make the visitor welcomed like family. The courtyard restaurant at the core of the building offers outstanding cuisine along with careful preparation and service. The only thing greater than the experience is the amazing mission and inspiration of the enterprise: to create an opportunity for valuable members of a community to contribute to the success of society and themselves. I recommend everyone visit AKSI. I will remember the great people always."

Michael Mathison, Digital Engagement Manager, NIKE International 
 

" Met het onderzoeksinstituut SEIN van de universiteit Hasselt hadden we een teamdag bij AKSI. Het was een op alle vlakken meer dan geslaagde dag. Van bij de contactname en het kiezen van de activiteiten en het menu was duidelijk dat het voor AKSI, Ann en haar medewerkers, de gewoonste zaak van de wereld is om hun klanten/gasten een buitengewone ervaring te bieden. De locatie, de aankleding en de sfeer zijn heel uitnodigend en origineel. Door de positieve ervaring met ons eigen team werd de aanpak van AKSI opgenomen als een goede praktijk binnen de postacademische opleiding 'management van de sociale economie'. Leidinggevenden en (staf)medewerkers van diverse sociaal economiebedrijven gingen een dag leren over teambuilding bij AKSI. Ook leren gebeurt in AKSI in actie: ervaren en creëren. Naast reflectie en creatief samenwerken was het voor de deelnemers een bijzondere dag met lekker eten, sociale banden smeden en een zelfgemaakt aan-denken. AKSI inspireert op vele vlakken: naar persoonlijk en maatschappelijk engagement, naar mensgericht en innovatief sociaal ondernemen. Respect."

- Mevr. Bie Nielandt, Diversiteitscoördinatie op Dienst Onderwijsontwikkeling, diversiteit en innovatie. UHasselt 

"De eerste keer dat ik Ann ontmoette op Aksi was toen er ons jaarlijkse Heerlijckyt team-etentje doorging. Bij het welkom vertelde ze kort maar vol vuur over 'hun project' en hoe trots ze was op x, de vluchtelinge (?) die ondanks een heel hard leven het nu toch maar tot hoofdkok had geschopt. Ofzoiets…, het juiste verhaal herinner ik me niet, maar wel het vuur, de warmte die ze elk van haar mensen toedroeg en hoe ze in elk mens geloofde en er het beste uithaalde. En hoe ze niet in 'maatschappelijk werk' jargon praatte maar over haar bedrijf en de talenten van elk mens daarin. 'Een bruggenbouwster' dacht ik toen, 'een onderneemster, die meent wat ze zegt en het effectief doét.' Voor ons eigen team heel inspirerend, omdat de authenticiteit van de ontvangst hun bij bleef. En natuurlijk ook het lekkere eten. De tweede keer was toen we als Heerlijckyt een onderzoek naar toekomstmogelijkheden opzetten en daarom onze stakeholders gingen bevragen in het kader van een 3daagse Theory U experiment; Aksi was nog geen leverancier noch directe concurrent, maar wel een plek/project dat ik geselecteerd had juist om die visie of dat gevoel van toen. Deelnemers aan die 3daagse gingen in subgroepjes op bezoek en stelden allerlei vragen om het project te 'ervaren'. Weer was de oprechte zorg om de mensen, het kansen geven en op een heel concrete, niet betuttelende manier, mensen laten ontwikkelen tot iets groter dan hunzelf wat bijbleef. Zichtbaar en voelbaar in de ontmoetingen met de werknemers, in de details op de plek. En tegelijk de aardsheid, het creatief zijn met de middelen van dat moment.De 3de samenwerking had ik nog geïnitieerd maar was ik zelf niet meer rechtstreeks bij, maar ik hoorde van de collega's toch lovende woorden over de schilderwerken die tijdens de zomervakantie bij ons (op de Heerlijckyt) door Aksi uitgevoerd waren, over de netheid, de zorgzaamheid en de prijs/kwaliteit. En de vlotte samenwerking met de organisatie; De volgende opdrachten zijn onderweg…"  

- Annemie Colruyt, initiatiefnemer en bezieler van de Heerlijckyt 

bottom of page