Ontvang 2x per maand al het Bottelarijnieuws in je mailbox

Wil jij graag per mail op de hoogte gebracht worden van al wat we organiseren in de Bottelarij? 
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Twee keer per maand sturen wij een mail uit vol interessante tips. Via deze nieuwsbrief kan je ook rechtstreeks inschrijven voor de activiteiten van jouw keuze.
Doe het vandaag nog en blijf helemaal bij!

Cultuur in de Bottelarij

We updaten deze pagina's voortdurend en houden je zo op de hoogte van wat er gepland staat in de Bottelarij, binnenkort of op langere termijn.

Je vindt hier info over onze concertdiners, cinemadiners, kinderfilmnamiddagen, tentoonstellingen, vernissages, Kunstenaarsontbijten, lezingen, workshops, boekvoorstellingen, markten, enz.

 

Je kan ons ook volgen op Facebook.

Waar parkeren aan de Bottelarij?
Het dorpsplein waaraan de Bottelarij gelegen is, is volledig parkeervrij, zodat je optimaal kan genieten van het geklasseerde dorpszicht.​
Parkeer je wagen dus best aan de Daalstraat 35, op de grote parking voor het grote kantoorgebouw of aan de nieuwe kerk van Ulbeek (Ulbeekstraat 17), beiden op zeer beperkte wandelafstand. Een mindervalidenplaats kan je vinden aan de dorpsschool.

Een woordje uitleg over ons KUNSTENAARSONTBIJT

Elke maand organiseren we 2 "kunstenaarsontbijten", nl. op de eerste en op de laatste zondag van de maand.
 

Je mag je verwachten aan een rijkelijke ambachtelijk buffet met broodspecialiteiten uit eigen bakkerij vergezeld van fijne vleeswaren en kazen, huisbereide confituren, siroop van lokale producenten, warme omelet, heerlijke warme pannenkoeken en meer lekkers volgens seizoensaanbod en inspiratie van de chef.
 

- Op de 1e zondag van de maand ontmoet je de kunstenaar die tentoonstelt in ons eetcafé.

- Op de laatste zondag van de maand ontmoet je de kunstenaar die exposeert in onze Galerij.

Voor dit uitgebreide all-in buffet (cava, lokaal appelsap, koffie, thee, chocomelk inbegrepen) betaal je 25 euro (kinderen jonger dan 12 betalen 15 euro; jonger dan 3 jaar gratis).

 

Afwijkingen op deze dagen zijn mogelijk.

De juiste data vind je altijd terug in deze culturele kalender.

Reserveren doe je op 012/21.42.84, via mail naar info@debottelarij.be of via de rode knoppen. 

EXPO + VERNISSAGE + ONTBIJT Ingrid Gielen en Joelle Janssens in januari

January 03, 2020

In januari kan je in galerie van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Ingrid Gielen en Joelle Janssens.

Ingrid Gielen (1968) woont en werkt in Sint-Truiden. Als 18-jarige twijfelde zij tussen een opleiding maatschappelijk werk en fotografie. Het werd toen maatschappelijk werk. Ergens bleef de fotografie ook wel kriebelen maar pas 5 jaar geleden zette zij de stap naar de academie voor beeldende kunsten in Sint-Truiden. Hier studeerde zij in juni af met haar eindwerk “over denken”. Ondertussen is de fotografie niet meer uit haar leven weg te denken. Wat begon als een " ik zal wel zien" is uitgegroeid tot een passie.

Joelle Janssens (1978) dwaalde, na het behalen van haar Master Fotografie aan de Luca School of Arts, door het joblandschap dat Vlaanderen een pas afgestudeerde fotograaf te bieden heeft. Niet veel soeps, zo bleek. Na enkele jaren voor een reclamebureau te werken, leken de jaren van fotografisch genieten een verre droom. Door een groot persoonlijk verlies besloot Joelle in 2008 ontslag te nemen en enkel nog aan artistieke projecten te werken en eigen fotografisch werk te maken. Dit combineert ze nu met parttime lesgeven (Fotografie) aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Sint-Truiden.


Vernissage:
Welkom op zaterdag 4 januari om 17 uur voor de vernissage, waar we je hartelijk voor uitnodigen.

Expositie:
Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 26 januari 2020 op volgende momenten:
• Woensdag: 11:00-18:00
• Donderdag: 11:00-21:00
• Vrijdag: 11:00-21:00
• Zaterdag: 11:00-21:00
• Zondag: 11:00-21:00

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 26 januari om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Ingrid Gielen
en Joelle Janssens kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 25 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 15 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.

Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

EXPO + ONTBIJT Bert Verleysen in januari

January 03, 2020

In januari kan je in eetcafé van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Bert Verleysen.

Bert Verleysen (°1951 - Munsterbilzen) noemt zichzelf geen kunstenaar, maar een onderzoeker. Als gepensioneerde werkt Bert aan een doctoraat bij UHasselt rond “mensen zijn toch rare wezens, ze zijn er zo graag bij , maar ze zijn zo onhandig in omgaan met verschillen.” Hoe je naar verschillen tussen mensen kijkt, hangt van je gekleurde bril af. Schurende ontmoetingen verdwijnen als je afstapt van je-eigen-groot-gelijk! Laat dat nu juist zijn waar het in kunst, en vooral abstracte kunst om gaat.

"Ik ben geïnspireerd door het werk van Martin Ademola. De eerste sessie van een workshop begon met: “als je voor een workshop komt zit je fout hier, dit hier is een speel-shop”. Al gaande weg kreeg ik voor mijn werk een opmerking als: “Laat je eigen denkbeeld van wat je wil maken los, speel met kleur en vorm, breng variatie in je penseeltrekken en laat het beeld komen zoals het komt.”
Het is dat gevoel in kunst maken dat ik wil meenemen in mijn onderzoek rond samenleving vormen. Kijken als een kind, onbevangen genieten van het wonder van de wereld daarbuiten zonder te oordelen. Tijdens deze tentoonstelling kan je kennismaken met mijn eerste stappen in de wereld van kleur en vorm, als een uitnodiging aan jou om samen verder te schrijven aan dit kleurrijke en nog vormloze verhaal."

De opbrengst van deze tentoonstelling gaat naar Bert’s pluskleindochter Joke. Zij gaat in 2020 voor een inleefreis van 14 dagen naar India, ook om met andere ogen naar de wereld te kijken. Toevallig dan het Oosten, nog zo een passie van Bert. Een onderdompeling in een andere cultuur leert je, zoals contact maken met verf en kleur, anders kijken naar je-eigen-groot-gelijk.

Expositie:
Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 26 januari 2020 op volgende momenten:
• Woensdag: 11:00-18:00
• Donderdag: 11:00-21:00
• Vrijdag: 11:00-21:00
• Zaterdag: 11:00-21:00
• Zondag: 11:00-21:00

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 12 januari om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Bert Verleysen kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 18 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 12 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.

Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

EXPO + VERNISSAGE + ONTBIJT Desalnietgetreurd - Beeldende poëzie van Simon Alice René in februari

January 31, 2020

Met de tentoontstelling Desalnietgetreurd laat Simon Alice René in zijn ziel kijken. Wat is het om jonge vader te zijn en je eigen weg te zoeken? Om in een wereld vol apocalyptische voorspellingen een voorbeeld te moeten zijn, terwijl je zèlf nog steeds je voorbeelden zoekt? Die zoektocht, dat is Desalnietgetreurd.

De tentoonstelling laat een queeste zien die per se naast de platgetreden paadjes moet, ver weg van de hoge torens der verwachtingen en loodrecht door paplepelpatronen heen. Een zoeken dat Simon Alice René langs gedichten, tekeningen, foto’s, beeldend werk en muziek brengt. Want waarom maar één ding kiezen als er zoveel is dat je wil doen? Da’s toch desalnietgetreurd...

Vernissage:
Welkom op zaterdag 1 februari om 17 uur voor de vernissage, waar we je hartelijk voor uitnodigen.

Expositie:
Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 23 februari 2020 op volgende momenten:
• Woensdag: 11:00-18:00
• Donderdag: 11:00-21:00
• Vrijdag: 11:00-21:00
• Zaterdag: 11:00-21:00
• Zondag: 11:00-21:00

Finissage:
De tentoonstelling sluit af op zondag 23 februari met een finissage. Om 10 uur kan je aanschuiven bij het ontbijtbuffet, waarna Simon Alice René de laatste rondleiding zal geven. Hiervoor reserveer je best je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

EXPO + ONTBIJT Jeoffrey Jans in februari

February 01, 2020

In februari kan je in eetcafé van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Jeoffrey Jans.

Jeoffrey Jans is overdag een gedreven tuinman en na zijn uren een gepassioneerde beginnende fotograaf. Hij werd 22 jaar geleden geboren zonder gehoor. Misschien heeft hij daardoor zijn fotografen-oog zo goed ontwikkeld? Autodidact en positief in het leven en zo ook in zijn werken. Dezelfde thema's keren voortdurend terug. Het zoeken naar het speciale in het banale. Naar het mooie in het minder fraaie. Naar kleur in de saaie grijstonen. Doorheen zijn foto's lijken we een verhaal van optimisme, echte vriendschap en hoop te lezen.

Expositie:
Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 23 februari 2020 op volgende momenten:
• Woensdag: 11:00-18:00
• Donderdag: 11:00-21:00
• Vrijdag: 11:00-21:00
• Zaterdag: 11:00-21:00
• Zondag: 11:00-21:00

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 2 februari om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Jeoffrey Jans kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 18 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 12 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.

Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be
 

Valentijnsdiners op 13, 14, 15 en 16 februari

February 12, 2020

Kom met je allerliefste dineren op donderdag 13, vrijdag 14, zaterdag 15 of zondag 16 februari.

Wij serveren met zeer veel liefde:

Amuse bouche
---
Vurig liefdessoepje
---
Surprises d'amour
---
Lamskoteletjes
overgoten met portosaus
of
Wijtingfilet met pestosaus
of
Hartverwarmende tofu met pestosaus (veggie)
---
Zoete zonde "sweet valentine" om te delen

Wij zorgen voor het kaarslicht én voor een Valentijnsverrassing

Dit alles voor 39 euro per persoon

Concertdiner SoulMates: zaterdag 15 februari om 19 uur

February 14, 2020

Akoestisch/electrisch trio met Martine,Jan en Ray uit het Mechelse.
Zij brengen een gevarieerde songlist van eigenzinnige bewerkingen van Engelse, Franse en Nederlandstalige nummers.
Eigenheid, sfeer en sterke vertolkingen primeren.

Op zaterdag 15 februari, de dag na Valentijn, komen ze naar de Bottelarij en brengen hun eigen kijk op bekende nummers.

Vanaf 19 uur verwennen we je hartelijk met een 3-gangendiner van de chef. Tussen hoofd- en nagerecht serveren we je het muzikale optreden om af te sluiten met een zoet dessert.

Deelname aan het concertdiner, 3-gangen-verrassingsdiner van de chef en muzikale omlijsting inbegrepen, exclusief dranken kost 30 euro. Al onze concertdiners vinden in intiem kader plaats met max. 80 deelnemers.

Wil je deze unieke avond niet missen?
Reserveer dan je plaats op info@debottelarij.be of 012/21.42.84.

(Eventuele voedingsallergieën of -wensen mag je ons melden bij reservatie)

Lazy Afternoon Concert The Voice Seniors zondag 16 februari om 14 uur

February 15, 2020

Op de theaterzolder in de Bottelarij, brengen de 8 finalisten van de Voice Senior een live concertje met het thema Valentijn.


Afsluiten doen ze met een meet&greet inclusief een hapje en een drankje.

Opbrengst ten voordele van AKSI vzw


Inschrijven via mail : info@heteenhoornhof.be


Via overschrijving €20 pp rek nr BE 27 7350 1725 5173

Valentijnsontbijt

February 15, 2020

Voor Valentijn hebben we op zondag 16 februari om 10 uur een all-in formule met uitgebreid ontbijtbuffet, cava of lokaal appelsap à volonté, koffie, thee, chocomelk inbegrepen.

Hiervoor betaal je 25 euro per persoon (kinderen jonger dan 12 betalen 15 euro).

Wat mag je zoal verwachten?
We verwennen je met een uitgebreide keuze aan huisgemaakte zoete en hartige broodvariaties: zoet kaneelbrood, smeuïge kaasvlecht, gekruide zalmbroodjes, boerenbrood, brioches, melkbroodjes en nog veel meer.


Daarnaast smakelijke eiergerechten zoals bijvoorbeeld spiegelei, warme omelet, tortilla of quiche en heerlijke verse pannenkoeken. Dit alles wordt vergezeld van fijne vleeswaren, kazen, lokale stropen, huisbereide confituren en nog meer (h)eerlijk lekkers volgens marktaanbod en seizoen.

Uiteraard houden we rekening met voedingsintoleranties of –allergieën, indien ze ons bij reservatie gemeld worden.

Please reload

© 2020 de Bottelarij              Ulbeekstraat 21           3832 Ulbeek (Wellen)          012/21.42.84         info@debottelarij.be

 

Welkom van woensdag tot en met zondag vanaf 11 uur. Op woensdag tot 18 uur, donderdag tot en met zondag tot 21 uur.

Maandag en dinsdag gesloten.

Groepen alle dagen welkom mits tijdige reservatie vooraf.

  • w-facebook
  • Twitter Clean