Ontvang 2x per maand al het Bottelarijnieuws in je mailbox

Wil jij graag per mail op de hoogte gebracht worden van al wat we organiseren in de Bottelarij? 
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Twee keer per maand sturen wij een mail uit vol interessante tips. Via deze nieuwsbrief kan je ook rechtstreeks inschrijven voor de activiteiten van jouw keuze.
Doe het vandaag nog en blijf helemaal bij!

Cultuur in de Bottelarij

We updaten deze pagina's voortdurend en houden je zo op de hoogte van wat er gepland staat in de Bottelarij, binnenkort of op langere termijn.

Je vindt hier info over onze concertdiners, cinemadiners, kinderfilmnamiddagen, tentoonstellingen, vernissages, Kunstenaarsontbijten, lezingen, workshops, boekvoorstellingen, markten, enz.

 

Je kan ons ook volgen op Facebook.

Waar parkeren aan de Bottelarij?
Het dorpsplein waaraan de Bottelarij gelegen is, is volledig parkeervrij, zodat je optimaal kan genieten van het geklasseerde dorpszicht.​
Parkeer je wagen dus best aan de Daalstraat 35, op de grote parking voor de meubelfabriek of aan de nieuwe kerk van Ulbeek (Ulbeekstraat 17), beiden op zeer beperkte wandelafstand. Een mindervalidenplaats kan je vinden aan de dorpsschool.

Een woordje uitleg over ons KUNSTENAARSONTBIJT

Elke maand organiseren we 2 "kunstenaarsontbijten", nl. op de eerste en op de laatste zondag van de maand.
 

Je mag je verwachten aan een rijkelijke ambachtelijk buffet met broodspecialiteiten uit eigen bakkerij vergezeld van fijne vleeswaren en kazen, huisbereide confituren, siroop van lokale producenten, warme omelet, heerlijke warme pannenkoeken en meer lekkers volgens seizoensaanbod en inspiratie van de chef.
 

- Op de 1e zondag van de maand ontmoet je de kunstenaar die tentoonstelt in ons eetcafé.

- Op de laatste zondag van de maand ontmoet je de kunstenaar die exposeert in onze Galerij.

Voor dit uitgebreide all-in buffet (cava, lokaal appelsap, koffie, thee, chocomelk inbegrepen) betaal je 25 euro (kinderen jonger dan 12 betalen 15 euro; jonger dan 3 jaar gratis).

 

Afwijkingen op deze dagen zijn mogelijk.

De juiste data vind je altijd terug in deze culturele kalender.

Reserveren doe je op 012/21.42.84, via mail naar info@debottelarij.be of via de rode knoppen. 

EXPO + VERNISSAGE + ONTBIJT Jan Poncelet

November 01, 2019

VERLENGD TOT 11/12!

In november kan je in de Galerie van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Jan Poncelet.

 

Jan Poncelet is een creatieve geest uit Hasselt, België. Hij combineert tekenen en schilderen. Als artiest creëert hij om emoties op te roepen. Het gaat hem niet om de schilderijen of tekeningen op zich. Hij wil dat zijn werk je meeneemt naar een bepaalde tijd, een moment, een gevoel. 

 

Als autodidact creëerde hij zijn eigen technieken. Zijn tekeningen vallen op door een typische scribble-stijl. Chaotische pentekeningen die toch een duidelijk beeld vormen. Zijn schilderijen hebben steeds een grungy look. De ondergrond die hij gebruikt, varieert van klassiek canvas tot verroeste oude platen. Jan begon uitsluitend met zwart-wit schilderijen, maar steeds vaker krijgt kleur een belangrijke rol in zijn werk. Hij zoekt vaak naar een combinatie van uitgesproken, opvallende kleuren en de rust van het zwart-wit. 

 

De tekenmicrobe kreeg Jan als kind van zijn grootvader. De passie groeide later. Potlood en papier waren en zijn nooit ver weg. Naast de liefde voor het tekenen, kreeg hij enkele jaren geleden ook de smaak van het schilderen te pakken.

 

Vernissage:

Welkom op zaterdag 2 november om 17 uur voor de vernissage, waar we je hartelijk voor uitnodigen.

 

Expositie:

Je kan de expo bezoeken van zaterdag 2 november tot en met zondag 24 november:

 • Woensdag: 11:00-18:00

 • Donderdag: 11:00-21:00

 • Vrijdag: 11:00-21:00

 • Zaterdag: 11:00-21:00

 • Zondag: 11:00-21:00

 

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 24 november om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Jan kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 25 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen 15 euro. Hierbij is koffie, thee en cava of biologisch appelsap à volonté inbegrepen.


Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

EXPO + ONTBIJT Mieke Pepels in december

November 30, 2019

Mieke Pepels maakt niet alleen hoofden uit keramiek, maar is ook zeer bedreven in het "droedelen". Haar droedels spreken de verbeelding aan en nemen je mee naar Mieke's wereld. Laat je in december in ons eetcafé verrassen tijdens Mieke's expo.

 

Expositie:

Je kan de expo bezoeken van zaterdag 30 november tot en met zondag 29 december:

 • Woensdag: 11:00-18:00

 • Donderdag: 11:00-21:00

 • Vrijdag: 11:00-21:00

 • Zaterdag: 11:00-21:00

 • Zondag: 11:00-21:00

 

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 1 december om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Mieke kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 25 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen 15 euro. Hierbij is koffie, thee en cava of biologisch appelsap à volonté inbegrepen.


Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

Loop- & wandelnamiddag van BokkerijdersTeam Wellen tvv AKSI vzw

December 13, 2019

Om de lokale en sociale tewerkstelling te ondersteunen organiseert het BokkerijdersTeam Wellen een loop-en wandelnamiddag van het Dorpsplein in Ulbeek naar Oetersloven.

 

Zaterdag 14 december van 13 tot 16 uur (laatste vertrek om 15u).

Afstand: 5,4 km

Mogelijkheid om meerdere rondes te lopen, vrij vertrek.

 

Deelname kost 6 euro per persoon, inclusief opkikkertje onderweg.

De integrale opbrengst wordt geschonken aan AKSI vzw.

 

Neem deel aan het afsluitende pastabuffet voor 15 euro per persoon om 17 uur in de Bottelarij, mits reservatie vooraf.

 

Registreer je als loper/wandelaar op info@debottelarij.be of ter plaatse de dag zelf.

 

Reservatie vooraf vereist voor het buffet op info@debottelarij.be

 

Start- en eindpunt:

de Bottelarij

Ulbeekstraat 21

3832 Ulbeek (Wellen)

012/214284

 

Het dorpsplein is parkeervrij: zet je wagen op de parking aan de Daalstraat 35 of op de parking ter hoogte van Ulbeekstraat 12; respecteer stoepen en opritten.

 

Waarom dit goed doel?

AKSI vzw zet zich in voor mensen die het moeilijk hebben om werk te vinden op de arbeidsmarkt.

Als loopclub waren wij, in eigen gemeente, op zoek naar een goed doel om te steunen, in combinatie met een sportieve prestatie.

 

AKSI vzw (ArbeidsKansen voor Sociale Integratie) stelt dagelijks meer dan 130 mensen te werk, die elders om uiteenlopende redenen geen werk vinden. Wij proberen hen niet alleen werk te bieden, maar ook aan hun zelfredzaamheid te werken en ervoor te zorgen dat doorstroming naar het normaal economisch circuit op termijn tot de mogelijkheden behoort. Het kloppend hart van onze organisatie is de Bottelarij, een onderdeel van de 127-jaar oude gebouwen van de voormalige brouwerij Hayen in Ulbeek. De Bottelarij is niet af... en toch weer wel. Er wordt gewerkt, verwelkomd, vergaderd, geëxposeerd, bewonderd. Er wordt geïnvesteerd, stukje bij beetje, als er middelen zijn. Af zal het misschien nooit zijn, maar i

Sfeervolle kerstmarkt

December 14, 2019

Naar jaarlijkse traditie is er ook dit jaar een sfeervolle kerstmarkt met bijna uitsluitend handgemaakte geschenken om te krijgen, te geven, te hebben en te houden.

Kom gezellig snuisteren, flaneer langs de vele kramen, die in de verschillende gebouwen zijn ondergebracht, doe een babbeltje met de sympathieke standhouders en geniet van iets lekkers uit de Bottelarijkeuken.

EXPO + VERNISSAGE + ONTBIJT Ingrid Gielen en Joelle Janssens in januari

January 03, 2020

In januari kan je in galerie van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Ingrid Gielen en Joelle Janssens.

Ingrid Gielen (1968) woont en werkt in Sint-Truiden. Als 18-jarige twijfelde zij tussen een opleiding maatschappelijk werk en fotografie. Het werd toen maatschappelijk werk. Ergens bleef de fotografie ook wel kriebelen maar pas 5 jaar geleden zette zij de stap naar de academie voor beeldende kunsten in Sint-Truiden. Hier studeerde zij in juni af met haar eindwerk “over denken”. Ondertussen is de fotografie niet meer uit haar leven weg te denken. Wat begon als een " ik zal wel zien" is uitgegroeid tot een passie.

Joelle Janssens (1978) dwaalde, na het behalen van haar Master Fotografie aan de Luca School of Arts, door het joblandschap dat Vlaanderen een pas afgestudeerde fotograaf te bieden heeft. Niet veel soeps, zo bleek. Na enkele jaren voor een reclamebureau te werken, leken de jaren van fotografisch genieten een verre droom. Door een groot persoonlijk verlies besloot Joelle in 2008 ontslag te nemen en enkel nog aan artistieke projecten te werken en eigen fotografisch werk te maken. Dit combineert ze nu met parttime lesgeven (Fotografie) aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Sint-Truiden.


Vernissage:
Welkom op zaterdag 4 januari om 17 uur voor de vernissage, waar we je hartelijk voor uitnodigen.

Expositie:
Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 26 januari 2020 op volgende momenten:
• Woensdag: 11:00-18:00
• Donderdag: 11:00-21:00
• Vrijdag: 11:00-21:00
• Zaterdag: 11:00-21:00
• Zondag: 11:00-21:00

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 26 januari om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Ingrid Gielen
en Joelle Janssens kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 25 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 15 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.

Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

EXPO + ONTBIJT Bert Verleysen in januari

January 03, 2020

In januari kan je in eetcafé van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Bert Verleysen.

Bert Verleysen (°1951 - Munsterbilzen) noemt zichzelf geen kunstenaar, maar een onderzoeker. Als gepensioneerde werkt Bert aan een doctoraat bij UHasselt rond “mensen zijn toch rare wezens, ze zijn er zo graag bij , maar ze zijn zo onhandig in omgaan met verschillen.” Hoe je naar verschillen tussen mensen kijkt, hangt van je gekleurde bril af. Schurende ontmoetingen verdwijnen als je afstapt van je-eigen-groot-gelijk! Laat dat nu juist zijn waar het in kunst, en vooral abstracte kunst om gaat.

"Ik ben geïnspireerd door het werk van Martin Ademola. De eerste sessie van een workshop begon met: “als je voor een workshop komt zit je fout hier, dit hier is een speel-shop”. Al gaande weg kreeg ik voor mijn werk een opmerking als: “Laat je eigen denkbeeld van wat je wil maken los, speel met kleur en vorm, breng variatie in je penseeltrekken en laat het beeld komen zoals het komt.”
Het is dat gevoel in kunst maken dat ik wil meenemen in mijn onderzoek rond samenleving vormen. Kijken als een kind, onbevangen genieten van het wonder van de wereld daarbuiten zonder te oordelen. Tijdens deze tentoonstelling kan je kennismaken met mijn eerste stappen in de wereld van kleur en vorm, als een uitnodiging aan jou om samen verder te schrijven aan dit kleurrijke en nog vormloze verhaal."

De opbrengst van deze tentoonstelling gaat naar Bert’s pluskleindochter Joke. Zij gaat in 2020 voor een inleefreis van 14 dagen naar India, ook om met andere ogen naar de wereld te kijken. Toevallig dan het Oosten, nog zo een passie van Bert. Een onderdompeling in een andere cultuur leert je, zoals contact maken met verf en kleur, anders kijken naar je-eigen-groot-gelijk.

Expositie:
Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 26 januari 2020 op volgende momenten:
• Woensdag: 11:00-18:00
• Donderdag: 11:00-21:00
• Vrijdag: 11:00-21:00
• Zaterdag: 11:00-21:00
• Zondag: 11:00-21:00

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 12 januari om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Bert Verleysen kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 18 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 12 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.

Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

EXPO + VERNISSAGE + ONTBIJT Desalnietgetreurd - Beeldende poëzie van Simon Alice René in februari

January 31, 2020

Met de tentoontstelling Desalnietgetreurd laat Simon Alice René in zijn ziel kijken. Wat is het om jonge vader te zijn en je eigen weg te zoeken? Om in een wereld vol apocalyptische voorspellingen een voorbeeld te moeten zijn, terwijl je zèlf nog steeds je voorbeelden zoekt? Die zoektocht, dat is Desalnietgetreurd.

De tentoonstelling laat een queeste zien die per se naast de platgetreden paadjes moet, ver weg van de hoge torens der verwachtingen en loodrecht door paplepelpatronen heen. Een zoeken dat Simon Alice René langs gedichten, tekeningen, foto’s, beeldend werk en muziek brengt. Want waarom maar één ding kiezen als er zoveel is dat je wil doen? Da’s toch desalnietgetreurd...

Vernissage:
Welkom op zaterdag 1 februari om 17 uur voor de vernissage, waar we je hartelijk voor uitnodigen.

Expositie:
Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 23 februari 2020 op volgende momenten:
• Woensdag: 11:00-18:00
• Donderdag: 11:00-21:00
• Vrijdag: 11:00-21:00
• Zaterdag: 11:00-21:00
• Zondag: 11:00-21:00

Finissage:
De tentoonstelling sluit af op zondag 23 februari met een finissage. Om 10 uur kan je aanschuiven bij het ontbijtbuffet, waarna Simon Alice René de laatste rondleiding zal geven. Hiervoor reserveer je best je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

EXPO + ONTBIJT Jeoffrey Jans in februari

February 01, 2020

In februari kan je in eetcafé van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Jeoffrey Jans.

Jeoffrey Jans is overdag een gedreven tuinman en na zijn uren een gepassioneerde beginnende fotograaf. Hij werd 22 jaar geleden geboren zonder gehoor. Misschien heeft hij daardoor zijn fotografen-oog zo goed ontwikkeld? Autodidact en positief in het leven en zo ook in zijn werken. Dezelfde thema's keren voortdurend terug. Het zoeken naar het speciale in het banale. Naar het mooie in het minder fraaie. Naar kleur in de saaie grijstonen. Doorheen zijn foto's lijken we een verhaal van optimisme, echte vriendschap en hoop te lezen.

Expositie:
Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 23 februari 2020 op volgende momenten:
• Woensdag: 11:00-18:00
• Donderdag: 11:00-21:00
• Vrijdag: 11:00-21:00
• Zaterdag: 11:00-21:00
• Zondag: 11:00-21:00

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 2 februari om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Jeoffrey Jans kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 18 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 12 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.

Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be
 

Please reload

© 2019 de Bottelarij       Ulbeekstraat 21   3832 Ulbeek (Wellen)     012/21.42.84      info@debottelarij.be

 

(Welkom van woensdag tot en met zondag vanaf 11 uur. Op woensdag tot 18 uur, donderdag tot en met zondag tot 21 uur. Maandag en dinsdag gesloten. Groepen alle dagen welkom mits tijdige reservatie vooraf.)

 • w-facebook
 • Twitter Clean