Ontvang 2x per maand al het Bottelarijnieuws in je mailbox

Wil jij graag per mail op de hoogte gebracht worden van al wat we organiseren in de Bottelarij? 
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Twee keer per maand sturen wij een mail uit vol interessante tips. Via deze nieuwsbrief kan je ook rechtstreeks inschrijven voor de activiteiten van jouw keuze.
Doe het vandaag nog en blijf helemaal bij!

Verrassende activiteiten in de Bottelarij

Op deze pagina houden we je op de hoogte van wat er gepland staat in de Bottelarij, binnenkort of op langere termijn.

Je vindt hier info over onze concertdiners, cinemadiners, kinderfilmnamiddagen, tentoonstellingen, vernissages, kunstenaarsontbijten, lezingen, workshops, boekvoorstellingen, markten, enz.

 

Je kan ons ook volgen op Facebook.

Waar parkeren aan de Bottelarij?
Het dorpsplein waaraan de Bottelarij gelegen is, is volledig parkeervrij, zodat je optimaal kan genieten van het geklasseerde dorpszicht.​
Parkeer je wagen dus best aan de Daalstraat 35, op de grote parking voor het grote kantoorgebouw of aan de nieuwe kerk van Ulbeek (Ulbeekstraat 17), beiden op zeer beperkte wandelafstand. Een mindervalidenplaats kan je vinden aan de dorpsschool.

Een woordje uitleg over ons KUNSTENAARSONTBIJT

Elke maand organiseren we 2 "kunstenaarsontbijten", nl. op de eerste en op de laatste zondag van de maand.
 

Je mag je verwachten aan een rijkelijke ambachtelijk buffet met broodspecialiteiten uit eigen bakkerij vergezeld van fijne vleeswaren en kazen, huisbereide confituren, siroop van lokale producenten, warme omelet, heerlijke warme pannenkoeken en meer lekkers volgens seizoensaanbod en inspiratie van de chef.
 

- Op de 1e zondag van de maand ontmoet je de kunstenaar die tentoonstelt in ons eetcafé.

- Op de laatste zondag van de maand ontmoet je de kunstenaar die exposeert in onze Galerij.

Voor dit uitgebreide all-in buffet (cava, lokaal appelsap, koffie, thee, chocomelk inbegrepen) betaal je 25 euro (kinderen jonger dan 12 betalen 15 euro; jonger dan 3 jaar gratis).

 

Afwijkingen op deze dagen zijn mogelijk.

De juiste data vind je altijd terug in deze culturele kalender.

Reserveren doe je op 012/21.42.84, via mail naar info@debottelarij.be of via de rode knoppen. 

Moederdagontbijt om af te halen

May 09, 2020

Hoe kan je een mama op Moederdag meer verrassen dan met een heerlijk ontbijt of brunch om thuis in alle veiligheid van te genieten?

Op zondag 10 mei staat voor Moederdag een overheerlijk moederdagontbijt/-brunch klaar om afgehaald te worden. Ons ontbijt omvat het volgende voor 25 euro per persoon (15 euro voor kinderen): Een uitgebreide keuze aan huisgemaakte zoete en hartige broodvariaties uit eigen bakkerij: zoet kaneelbrood, smeuïge kaasvlecht, gekruide zalmbroodjes, boerenbrood, brioches, melkbroodjes en nog veel meer. Daarnaast smakelijke eiergerechten zoals bijvoorbeeld tortilla of quiche en heerlijke verse pannenkoeken. Dit alles wordt vergezeld van fijne vleeswaren, kazen, huisbereide confituur en nog meer (h)eerlijk lekkers volgens marktaanbod en seizoen. Uiteraard zit er een goede fles cava bij. Kortom: teveel om op te noemen.

Dit alles voor slechts 25 euro per persoon.
(15 euro voor kinderen jonger dan 12)

Bestellen op info@debottelarij.be 

Cadeautip: in de Bottelarij kan je ook cadeaubonnen kopen, die geldig zijn voor een culinaire beleving of voor een cultureel evenement.

Expo Bart Bosmans in mei

May 01, 2020

In mei kan je in eetcafé van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Bart Bosmans.

 

Bart Bosmans wordt 43 en komt uit Herk-de-Stad. Hij is bezig met fotografie sinds 2010 na het volgen van avondles fotografie en photoshop in Herk-de-Stad en was enkele jaren lid in de fotoclub van Beringen.

Hij is momenteel nog lid van een fotoclub in Diest en werkt sinds 3 jaar als fotograaf in bijberoep. De projectiereeks kwam tot stand na het volgen van een workshop bij de fotoclub in Diest.

In december 2016 won hij met de foto “From the eye” de Belgium Digital Challenge; zo is heel de reeks Light and shaduw tot stand gekomen.

 

 

Expositie:

Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 31 mei 2020 op volgende momenten:

 • Woensdag: 11:00-18:00

 • Donderdag: 11:00-21:00

 • Vrijdag: 11:00-21:00

 • Zaterdag: 11:00-21:00

 • Zondag: 11:00-21:00

 

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 17 mei om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Bart Bosmans kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 25 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 15 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.


Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

Black Hawk (concertdiner) op zaterdag 13 juni om 19 uur

June 12, 2020

De muziek van Black Hawk is geïnspireerd door de rock ‘n’ roll helden uit z’n jeugd.

De psychedelische rock klanken uit de golden sixties en de seventies… Heel anders dan op z’n albums brengt hij zijn muziek live in een heel intieme minimalistische setting. Akoestisch en vergezeld door vrienden muzikanten. Poëtische teksten met diepgang en een maatschappelijke betrokkenheid op groovy en melodische muziek vaak afgewisseld met etnische muzikale klanklandschappen die hij ontdekte in indiaans Amerika.

Black Hawk is ook visueel digitaal kunstenaar en auteur van z’n eerste verschenen boek, Shante Ishta, een sjamanistische reis. Hij is een verhalen verteller en ook welzijnscoach…

Je kan iets meer over hem te weten komen en hem contacteren via z’n website www.blackhawkofficial.com.

Op zaterdag 13 juni komt hij naar de Bottelarij voor een uniek vegetarisch concertdiner.

Vanaf 19 uur verwennen we je hartelijk met een vegetarisch 3-gangendiner van de chef. Tussen hoofd- en nagerecht serveren we je het muzikale optreden om af te sluiten met een zoet dessert.

Deelname aan het concertdiner, vegetarisch 3-gangen-verrassingsdiner van de chef en muzikale omlijsting inbegrepen, exclusief dranken kost 30 euro. Al onze concertdiners vinden in intiem kader plaats met max. 80 deelnemers.

Wil je deze unieke avond niet missen?
Reserveer dan je plaats op info@debottelarij.be of 012/21.42.84.

(Eventuele voedingsallergieën of -wensen mag je ons melden bij reservatie)

Vaderdagontbijt en -brunch

June 13, 2020

Hoe kan je een vader op Vaderdag meer verrassen dan met een heerlijk ontbijt of brunch in een prachtig kader?

Voor Vaderdag staat op zondag 14 juni een overheerlijk ontbijt/brunch klaar met cava (of biologisch appelsap) à volonté en een ruime variëteit aan ambachtelijke lekkernijen zoals cupcakes met spiegeleitjes, smakelijke omeletten, pannenkoeken, kaneelbrood, kaasvlecht, huisbereide salades en confituren, koffie & thee, zoete zondes en nog zoveel meer.

Je kan inschrijven voor 2 momenten:
- Ontbijt: 09:00-11:00 uur
- Brunch: 11:30-13:30 uur

Dit alles voor slechts 25 euro per persoon
(15 euro voor kinderen jonger dan 12, gratis voor kleintjes tot 3 jaar)

Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!
Info en reservatie: info@debottelarij.be of 012/21.42.84.
(Specifieer bij reservatie of je graag om 9 uur, dan wel om 11:30 uur wil langskomen.)

Kinderen zijn bij ons meer dan welkom en kunnen zich uitleven in de Wonderbaarlijke Welwezenwereld. Kijk ook eens op www.welwezens.be

Voor de allerkleinsten zijn er kinderstoelen ter beschikking (vermelden bij reservatie).

Cadeautip: in de Bottelarij kan je ook cadeaubonnen kopen, die geldig zijn voor een culinaire beleving of voor een cultureel evenement.

Expo Marc Wynen in juni

June 05, 2020

In juni kan je in galerie van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Marc Wynen.

 

Marc Wynen, bouwjaar 1972, kreeg eind vorige eeuw de fotografiemicrobe te pakken.

Zelfstudie, vallen en opstaan, proberen, stelen met zijn ogen…Marc was in het begin hoofdzakelijk geïnteresseerd in sport- en modelfotografie, tot hij jaren later in aanraking kwam met het vastleggen van verval. Het verlatene. Het zogenaamde urbex, ‘urban exploration’. Het betreden, het ontdekken, het voelen, de stilte, de sfeer, dat allemaal zorgde ervoor dat hij nog steeds enorm geniet van het exploren. Marc neemt je in de Bottelarij mee op reis met zijn indrukwekkende foto’s.

 

Vernissage:

Welkom op zaterdag 6 juni om 17 uur voor de vernissage, waar we je hartelijk voor uitnodigen.

 

Expositie:

Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 28 juni 2020 op volgende momenten:

 • Woensdag: 11:00-18:00

 • Donderdag: 11:00-21:00

 • Vrijdag: 11:00-21:00

 • Zaterdag: 11:00-21:00

 • Zondag: 11:00-21:00

 

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 28 juni om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Marc Wynen kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 25 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 15 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.


Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

Expo Stefan Vreven in juni

June 05, 2020

In juni kan je in eetcafé de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Stefan Vreven.

Stefan Vreven is een amateurfotograaf die gevraagd wordt om foto’s te maken voor verschillende organisaties tijdens hun evenementen (Feestcomité Hasselt, Virga-Jessefeesten, Toeternietoe, Carnaval,…)

Omwille van zijn beroep heeft hij een voorliefde voor treinen en station.

Een paar jaar geleden werd hij via sociale media uitgedaagd om foto’s in het zwart/wit te publiceren. Ondertussen is deze niche een passie geworden die op diezelfde sociale media op veel bijval kan rekenen.

In juni toont hij zijn foto's voor het eerst tijdens een expo.

Expositie:
Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 28 juni 2020 op volgende momenten:
• Woensdag: 11:00-18:00
• Donderdag: 11:00-21:00
• Vrijdag: 11:00-21:00
• Zaterdag: 11:00-21:00
• Zondag: 11:00-21:00

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 7 juni om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Stefan Vreven kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 25 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 15 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.

Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

Mixed Media Expo [The world through a tube] van Pieter Bas en Sven Jermei in juli

July 03, 2020

In juli kan je in de galerie van de Bottelarij kennismaken met Pieter Bas en Sven Jermei tijdens hun expo Mixed Media – the World through a tube.

 

Mixed Media:

[The world through a tube]

 

Schilderijen, tekeningen collages en prints

door Pieter Bas

 

Pieter heeft 30 jaar in Hasselt gewoond, de laatste 5 jaar  woont en werkt hij in Assenede.

 

De werken van Pieter komen associatief en instinctief tot stand. Hij bouwt zijn composities op uit verflagen, waarin hij tekent en plakt. Hij gebruikt in zijn later werk zelfgemaakte prints die hij maakt van eigen fotomateriaal. Die foto’s bewerkt hij tot nieuwe abstracte beelden waarop hij dan soms weer verflagen aanbrengt.

 

Het begint vaak met experimenteren: Laag voor laag wordt het werk opgebouwd. Het is de uitdaging om een grote hoeveelheid informatie te filteren, te ordenen en in balans te zetten. Het eindresultaat is een microkosmos,  een puzzel van gedachten en emoties. De verschillende vlakken binnen een werk communiceren met elkaar en met de omliggende werken. De informatiestroom is meestal zo rijkelijk aanwezig dat de toeschouwer genoeg te zien krijgt om een eigen verhaal te scheppen.

 

Tussen 2002 en 2009 volgde Pieter les aan de  Academie van Hasselt. Het grootste deel van de tijd werd hij vrij gelaten om te doen wat hij wou. In die 7 jaar heeft hij therapeutisch bijna non-stop geschilderd om alles rondom hem een plaats te geven. In 2009 won Pieter de Pierre Cox-Academieprijs. Enkele van zijn invloeden zijn de kunstenaars: Jean-Michael Basquiat, Rik van Iersel, Cy Twombly en Stanley Donwood.

 

Fotografie

door Sven Jermei

geboren op 14 april, 1985 (Hasselt)

Sven is al heel zijn leven gefascineerd door foto's. Stukjes geschiedenis overbrengen naar het heden, een merkwaardig iets. Ook was hij steeds onder de indruk van de kracht van dagdagelijkse structuren en hun uitwerking op foto's. Zo kan al snel een doodnormaal object transformeren naar een abstract en krachtig beeld.

Voor zijn eerste tentoonstelling heeft hij foto's genomen vanuit het oogpunt van een proefbuis, die hij letterlijk aan zijn lens vastmaakt voor een specifieke vervorming van zowel textuur als kleur. Dit zorgt voor een minder evidente manier van kijken naar de wereld.

 

Naast zeer lichte contrast wijzigingen werden deze beelden op geen enkele andere manier digitaal gemanipuleerd. Het is balanceren tussen een mix van het analoge en digitaal. Het resultaat is een reeks abstracte beelden die vervolgens een persoonlijk gevoel geven aan de kunstenaar. De toeschouwer kan op zijn beurt een eigen verhaal koppelen aan deze abstracte beelden.

Sven's inspiratie komt van het IVF-proces dat hij met zijn echtgenote doormaakt.

Hun toekomstig kind is het vertrekpunt van deze fotografische reis.

 

Vernissage:

Welkom op zaterdag 4 juli om 17 uur voor de vernissage, waar we je hartelijk voor uitnodigen.

 

Expositie:

Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 26 juli 2020 op volgende momenten:

 • Woensdag: 11:00-18:00

 • Donderdag: 11:00-21:00

 • Vrijdag: 11:00-21:00

 • Zaterdag: 11:00-21:00

 • Zondag: 11:00-21:00

 

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 26 juli om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Pieter Bas kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 25 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 15 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.


Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

Expo Gerd Belmans in juli

July 03, 2020

In juli kan je in eetcafé van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Gerd Belmans.

 

“KUNST IS EEN SOORT REBELSE OERKRACHT ZWEMMEND IN HAAR VRIJHEID, STEEDS WEER DE PIJN VERZACHTEND” (Gerd Belmans)

 

“Plots heb je na zovele ervaringen en achtergronden in je leven een droom, een verlangen om meer en meer jezelf te worden. Je begint in een tweede leven opnieuw te schilderen. Het was namelijk 40 jaar geleden dat je begon te schilderen terwijl je een kunstopleiding volgde in Brussel. Het leven had daarna voor jou een ander pad gekozen waardoor jij je liet vervreemden van datgene wat je zo graag deed. Je besluit om al je oude kennis weer van onder het stof vandaan te halen maar eveneens om weer lessen te gaan volgen aan de Academie. Je ontdekt dat je weer mag experimenteren met materialen, kleuren, texturen, licht/donker contrasten, soorten toetsen en vormen en eigen interpretaties van jouw waarneming. Art is a way to feel totally free! Je gaat een eigen stijl ontwikkelen waarmee je tot op vandaag mateloos aan de slag gaat. Kunst verrijkt je leven. Kunst schept! Kunst verbindt! Een verzamelnaam voor jouw ‘Joi de Vivre’! En die laat je toch nimmer los?”

 

(Gerd Belmans volgde een opleiding Plastische Kunsten in Brussel. Nadien volgde zij aan de Academie nog tekenen, schilderen, keramiek en beeldend werk.)

 

Expositie:

Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 26 juli 2020 op volgende momenten:

 • Woensdag: 11:00-18:00

 • Donderdag: 11:00-21:00

 • Vrijdag: 11:00-21:00

 • Zaterdag: 11:00-21:00

 • Zondag: 11:00-21:00

 

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 5 juli om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Gerd Belmans kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 25 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 15 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.


Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

The Imaginary Suitcase (concertdiner) op zaterdag 1 augustus om 19 uur

July 31, 2020

THE IMAGINARY SUITCASE

 

De spookkoffer is degene waarin Belgische singer-songwriter Laurent Leemans  zijn dode of amper ademhalende illusies en beelden van zijn gefantaseerde levens plaatst. Ooit de zanger van folk-rock combo Ceilí Moss en nog vroeger van arty-new wave band La Vierge du Chancelier Rolin, Laurent voelde in 2012 het verlangen om leven in sommige door Ceilí Moss afgewezen nummers in te blazen sterker groeien dan de angst om de zoveelste wenende ezel te worden die goedkope existentialisme over anderhalf akkoord tokkelt.

 

Geïnspireerd door het ligne claire van Suzanne Vega, Paul Roland, Lloyd Cole en The Smiths, maar evenveel door de meer raspende en ongemakkelijke geluiden van Hugo Race, Ani DiFranco, 16 Horsepower, Patti Smith of Rowland S. Howard, The Imaginary Suitcase gebruikt elektrische en akoestische gitaren, een diepe en sterke stem die even goed kietelt of krast en vaak sarkastische teksten om het publiek op sleeptouw te nemen naar de ontdekking van niet vaak door singer-songwriters betreden landen: protestnummers zonder naïviteit, liefdesverhalen die slecht eindigen maar het is beter zo, het leven, de dode en verontrustende momenten tussen de twee ...

 

Sinds 2012 heeft The Imaginary Suitcase 9 opnames geleverd en een honderdvijftigtal optredens in België, Frankrijk en Nederland gedaan. Het 10de album “The gods gave you victory today only to make yout final defeat more bitter” is gepland voor de herfst van 2020.

Expo Exposure 79 (Karel Van Gerven) in augustus

July 31, 2020

In augustus kan je in galerie van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Karel Van Gerven.

 


Exposure 79

Karel Van Gerven studeerde fotografie aan de Hasseltse Academie begin jaren 90 en exposeerde sindsdien o.m. in België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Finland. Hij gebruikt ook met vaste regelmaat 19de-eeuwse fototechnieken, mogelijk om wat dichter in de buurt van ambachtelijk werk te komen – in deze tijden van Photoshop -, maar misschien ook om de macht over zijn beeld te vergroten.

In deze expo vindt u werk uit diverse periodes van zijn leven als kunstfotograaf. En evenzeer krijgt u zicht op zijn uiteenlopende manieren van werken: zowel analoge kleurenfotografie als digitale zwartwitfoto’s, en daarnaast , zoals gezegd, werk dat gebruik maakt van verschillende negentiende eeuwse technieken. Favorieten daarbij zijn zoutdruk en Vandyke brown, beide procedés op basis van zilver, en gomdruk, die zich opbouwt in lagen.
 

Dit heeft hij ooit gezegd over zijn werk: “Het plezier is er bij het begin: de lichtinval, de buiging van een lijn, de zindering van een kleur, de ingeving misschien, in elk geval: beleving. Dan wordt alles opgezet, ingevroren, ingeblikt. het gaat plots en ongewild over verlies, over doodgaan. Maar ondanks alle beschermen, bewaren, archiveren, passeert de tijd, en zo herbegint – even goed ongewild - de beweging. Aan het einde is het plezier er weer. Wat je ziet is veranderd: vervormd, verwrongen, uitgelopen, verkleurd. het beeld is nu opeens te voelen: de haartjes van het katoenen papier. De textuur, het canvas onder het op zilver ingebrande, in pigment gevangen beeld. Plezier van de zinnen, zinnelijk plezier.”

 

Vernissage:

Welkom op zaterdag 1 augustus om 17 uur voor de vernissage, waar we je hartelijk voor uitnodigen.

 

Expositie:

Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 30 augustus 2020 op volgende momenten:

 • Woensdag: 11:00-18:00

 • Donderdag: 11:00-21:00

 • Vrijdag: 11:00-21:00

 • Zaterdag: 11:00-21:00

 • Zondag: 11:00-21:00

 

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 30 augustus om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Karel Van Gerven kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 25 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 15 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.


Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

Expo Axelle Salmon en Simon Rodiers (Muze_sketch) in augustus

July 31, 2020

In augustus kan je in eetcafé van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Simon Rodiers en Axelle Salmon.

 

De artiesten Axelle Salmon en Simon Rodiers werken samen onder de pseudoniem van Muze_sketch.

Hun project draait rond beschikbare en betaalbare kunst voor iedereen.

Soms zit er een boodschap achter hun werk, maar meestal schilderen ze, als een expressie van emotie.

Voor hen is schilderen niet alleen een manier om hun diepste angsten te ventileren, maar ook een manier om om te gaan met mentale aandoeningen zoals apofenie, angststoornis en depressie.

 

 

Expositie:

Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 30 augustus 2020 op volgende momenten:

 • Woensdag: 11:00-18:00

 • Donderdag: 11:00-21:00

 • Vrijdag: 11:00-21:00

 • Zaterdag: 11:00-21:00

 • Zondag: 11:00-21:00

 

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 2 augustus om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Simon Rodiers en Axelle Salmon kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 25 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 15 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.


Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

Theaterdiner IK €N ROBIN HOOD op zaterdag 19 september

September 18, 2020

IK €N ROBIN HOOD
van Shôn Dale-Jones
Met Bert Cosemans in een regie van Robert Siân


De vader van Bert was baas van een deurenfabriek en geloofde in het individu en ondernemingszin. Zijn grootmoeder aan vaderszijde, Natalie, geloofde in de gemeenschap en lag vaak overhoop met haar zoon. Ze liggen nu naast elkaar op het kerkhof. Zo groeide Bert op, constant heen en weer geslingerd, tussen die twee nogal verschillende opinies én zijn fascinatie voor Robin Hood, die stal van de rijken en gaf aan de armen.

Dus besloot hij op zijn 10de de plaatselijke Kredietbank te overvallen.

Veertig jaar later stelt hij zich nog steeds vragen over de ongelijkheden in onze samenleving. Wanneer we vandaag horen dat er ongeveer 150 miljoen kinderen op straat leven zijn we heel even heel verontwaardigd, om daarna terug over te gaan tot de orde van de dag. We gaan gewoon verder met ons leven zonder het kapitalisme in vraag te stellen en zo eigenlijk alle macht aan de grootbanken en de multinationals te geven.

In de voorstelling vertelt Bert over hoe hij zijn naam op een theateraffiche ziet staan, iets waar hij altijd al van gedroomd heeft, en toch ontevreden is. Ontevreden zoals iemand die 25.000€ in de maand verdient en zich toch nog arm voelt in vergelijking met de superrijken.

Dus besluit Bert een kunsthappening te organiseren. Hij gaat voor een bank staan met een plakkaat met daarop een provocerende vraag… Bert werd gearresteerd… wegens het verstoren van de openbare orde.

Maar gebeurde dit allemaal wel echt? Het maakt niet uit of het echt gebeurde of niet, of de 10-jarige Bert een Robin Hood in ’t klein probeerde te zijn of niet. De Robin Hood legende is tenslotte zelf een verzinsel… of niet? Dit is een vertelling die plagend speelt met feiten en fictie en ons uitdaagt om ons leven terug in eigen handen te nemen.

---------------------------------

Een deel van de opbrengst van deze voorstelling zal worden geschonken aan ‘Street Child United’ een internationale organisatie die zich inzet voor kansarme straatkinderen.

---------------------------------
Vanaf 19 uur verwennen we je met een 2-gangendiner van de chef. Na het hoofdgerecht serveren we je de theatervoorstelling om af te sluiten met een zoet dessert.

Deelname aan deze unieke theateravond, 2-gangen-verrassingsdiner van de chef en theatervoorstelling inbegrepen, exclusief dranken kost 30 euro. Deze theateravond vindt in intiem kader plaats met max. 80 deelnemers.

Wil je deze theateravond niet missen?
Reserveer dan je plaats op info@debottelarij.be of 012/21.42.84.
(Eventuele voedingsallergieën of -wensen mag je ons melden bij reservatie)

Expo Frank Coenegrachts in september

January 01, 2020

In september kan je in galerie van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Frank Coenegrachts.

 

Frank Coenegrachts (1969°) woont en werkt in Gors-Opleeuw. Door zijn passie voor representationele kunst, meerbepaald figuratieve schilderkunst toont hij zijn unieke kijk om de menselijke gedragingen. Frank zijn interesse in het menselijke laat dan ook een sterke indruk na in zijn schilderijen, zoekende naar zowel een visuele alsook een psychologische kracht in zijn werk. Hij probeert daarmee een gevoel van rust en intimiteit op te wekken, waardoor er een subtiel geladen realiteit ontstaat.

Meer info op: www.frank-coenegrachts.com

 

 

Vernissage:

Welkom op zaterdag 5 september om 17 uur voor de vernissage, waar we je hartelijk voor uitnodigen.

 

Expositie:

Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 27 september 2020 op volgende momenten:

 • Woensdag: 11:00-18:00

 • Donderdag: 11:00-21:00

 • Vrijdag: 11:00-21:00

 • Zaterdag: 11:00-21:00

 • Zondag: 11:00-21:00

 

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 27 september om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Frank Coenegrachts kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 25 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 15 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.


Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

Expo Martine Van Olst in september

September 04, 2020

In september kan je in eetcafé van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Martine Van Olst.

 

Martine Vanolst is nog maar pas begonnen met schilderen, nog heel pril.  Ze is een gepensioneerde postbode en probeert nu haar tijd in te vullen met dansen, dansles geven, kunstwerken van klei maken en recentelijk ook schilderen. Ondanks het feit dat Martine van zichzelf zegt dat ze nog veel te leren heeft, is haar kleurrijke werk een aanwinst en ronduit een plezier om naar te kijken. Kom dus langs en geniet mee van Martine haar prachtige werk.

 

Expositie:

Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 27 september 2020 op volgende momenten:

 • Woensdag: 11:00-18:00

 • Donderdag: 11:00-21:00

 • Vrijdag: 11:00-21:00

 • Zaterdag: 11:00-21:00

 • Zondag: 11:00-21:00

 

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 6 september om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Martine Van Olst kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 25 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 15 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.


Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

Expo Bert Vangompel in oktober

October 02, 2020

In oktober kan je in galerie van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Bert Vangompel.

 

Verschillende jaren geleden zei mijn grootmoeder tegen mij: "Bert, waarom teken je niet meer? Je kon dat zo goed. Je had daar ver mee kunnen komen!"

Dus heb ik voor haar volgende verjaardag haar portret getekend. En zo is het allemaal begonnen...

Na eerst nog een tijdje te tekenen besloot ik om het ook eens met verf en penselen te proberen. Eerst met acryl, daarna ook met olieverf.

Op enkele tekenlessen en 2 schilderlessen na ben ik volledig "self-taught". Het is door de fouten die ik heb gemaakt, en dan het uitdokteren hoe ik ze niet meer maak, dat ik de schilder ben geworden die ik nu ben.

Ondertussen heb ik reeds verschillende tentoonstellingen gedaan, zowel nationaal (o.a. Peer, Tessenderlo, Bocholt, Maaseik, Zonhoven...) als internationaal (o.a. Amsterdam, Parijs, Londen, Dresden,...)

Schilderen heeft een heel nieuwe wereld voor mij doen open gaan. Ik doe het graag, ik geniet ervan, en ik heb elke intentie om het te blijven doen!

 

Vernissage:

Welkom op zaterdag 3 oktober om 17 uur voor de vernissage, waar we je hartelijk voor uitnodigen.

 

Expositie:

Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 25 oktober 2020 op volgende momenten:

 • Woensdag: 11:00-18:00

 • Donderdag: 11:00-21:00

 • Vrijdag: 11:00-21:00

 • Zaterdag: 11:00-21:00

 • Zondag: 11:00-21:00

 

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 25 oktober om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Bert Vangompel kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 25 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 15 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.


Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

Expo An Urlings in oktober

October 02, 2020

In oktober kan je in eetcafé van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van An Urlings.

 

“Ik ben An Urlings, 33 jaar, afkomstig van Opglabbeek maar ik woon in Bekkevoort.

Als kind tekende en knutselde ik graag en in de lagere en middelbare school ging ik dan ook met plezier naar de tekenschool.

Na mijn 18 jaar zette ik mijn hobby verder en koos ik voor schilderlessen bij dezelfde leerkracht als ik ervoor had. Ik ging ook grafisch ontwerp sturen in Hasselt, maar behaalde uiteindelijk mijn diploma bij Syntra (grafische en reclamevormgeving).

In 2008-2009 verhuisde ik naar Aarschot en ben ik ook gestopt met de schilderlessen, zelfs thuis tekende en schilderde ik ook niet meer.

In 2016 kreeg ik plots terug de zin om te gaan schilderen en ik schreef me terug in voor de lessen in Opglabbeek, en jawel, terug bij dezelfde leerkracht van toen.

Het duurde even voor ik mijn draai terug vond en ik ben nog altijd zoekende, dat zie je ook in mijn werken, ik probeer vanalles uit. Ik kopieer niet graag dingen, wat het extra moeilijk maakt om de dingen die in mijn hoofd zitten, ook op doek te krijgen. Meestal schilder ik met acrylverf, maar in de toekomst wil ik ook graag aquarel en olieverf gaan gebruiken.”

 

 

Expositie:

Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 25 oktober 2020 op volgende momenten:

 • Woensdag: 11:00-18:00

 • Donderdag: 11:00-21:00

 • Vrijdag: 11:00-21:00

 • Zaterdag: 11:00-21:00

 • Zondag: 11:00-21:00

 

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 4 oktober om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je An Urlings kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 25 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 15 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.


Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

Expo Ingrid Briers in november

November 06, 2020

In november kan je in galerie van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Ingrid Briers.

 

Ingrid Briers haakt unieke kleding, wandtapijten en andere kunstobjecten.

Zij genoot verschillende kunstopleidingen waaronder publiciteit, vrije grafiek, tekenen, patroontekenen, mode.

Haken is echter het medium waarin ze zich het beste kan uiten. In deze techniek is zij autodidact. Zij neemt haar bezorgdheid over onze natuur vaak op in haar werken. Ze laat zich eveneens verrassen door kleur, structuur, vorm en materiaal. Ze laat zich meevoeren door het creatieve proces, hoe iets organisch kan ontstaan. Dit vindt zij een mooie ervaring die ze graag deelt met anderen.

Ingrid nam deel aan verscheidene tentoonstellingen in binnen- en buitenland, zowel met grafiek als met haakwerk. Ze won enkele prijzen met haar werk.

Ingrid is lid van Global Art Tongeren en van Kunstpodium Voeren.

 

 

Vernissage:

Welkom op zaterdag 7 november om 17 uur voor de vernissage, waar we je hartelijk voor uitnodigen.

 

Expositie:

Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 29 november 2020 op volgende momenten:

 • Woensdag: 11:00-18:00

 • Donderdag: 11:00-21:00

 • Vrijdag: 11:00-21:00

 • Zaterdag: 11:00-21:00

 • Zondag: 11:00-21:00

 

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 29 november om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Ingrid Briers kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 25 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 15 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.


Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

Expo Lise Van den Broucke in november

November 06, 2020

In november kan je in eetcafé van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Lise Van den Broucke.

 

Tussen grafiek, illustratie en beeldende kunst

Lise Van den Broucke studeerde illustratie en vrije grafische kunsten in sint lukas Antwerpen en Brussel. Al laat ze zich niet vatten in slechts een domein. 'Ik zie mezelf noch als kunstenaar, noch als grafisch ontwerper, ik speel met beeld, punt'

Ze tekent, bewerkt beelden digitaal en voegt er grafische elementen aan toe die doen denken aan analoge drukprocédés. De beelden worden hierna gedrukt op verschillende soorten dragers, zoals bijvoorbeeld reclame banners. Ze onderzoekt de grens op tussen analoog en digitaal. En kijkt kritisch naar de manier waarop wij omgaan met beelden.

 

 

Expositie:

Je kan de expo bezoeken tot en met zondag, november 29, 2020 op volgende momenten:

 • Woensdag: 11:00-18:00

 • Donderdag: 11:00-21:00

 • Vrijdag: 11:00-21:00

 • Zaterdag: 11:00-21:00

 • Zondag: 11:00-21:00

 

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag, 08 november om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je Lise Van den Broucke kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 25 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 15 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.


Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

Sinterklaasontbijt op zondag 6 december om 10 uur

December 05, 2020

Op Sinterklaaszondag 6 december verwennen we je om 10 uur in de Bottelarij met een overheerlijk ontbijtbuffet voor slechts 25 euro per persoon, all-in!

Onze ontbijt-/brunchbuffetten zijn met zeer veel liefde huisbereid en zijn uniek in hun soort.

Een recente bezoeker omschreef het buffet als volgt:
“Een ontbijt zoals ik er eigenlijk nog nooit één had gezien, met de meest verse en verleidelijke broodjes (chocoladebroodje, zalmbroodje, brioche, groentenbrood, suikerbrood, etc). Begonnen met een boterham met een boerenomelet. Dan het assortiment van broodjes met beleg, kazen en huisbereide jams (5 soorten!). Tot slot een pannenkoek, rijstpap & in chocolade gedipte aardbeien. Oh, het heeft me gesmaakt!"

Je mag je verwachten aan een rijkelijke ambachtelijk buffet met broodspecialiteiten uit eigen bakkerij vergezeld van fijne vleeswaren en kazen, huisbereide confituren, siroop van lokale producenten, heerlijke warme pannenkoeken en meer lekkers volgens seizoensaanbod en inspiratie van de chef.

Voor dit uitgebreide buffet, inclusief cava, lokaal appelsap, koffie, thee, chocomelk à volonté inbegrepen betaal je 25 euro (kinderen jonger dan 12 betalen 15 euro).

Reserveer je plaats op info@debottelarij.be of 012/21.42.84.

Expo André Remans in december

December 03, 2020

In december kan je in eetcafé van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van André Remans uit Hasselt.

 

Expositie:

Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 27 december op volgende momenten:

 • Woensdag: 11:00-18:00

 • Donderdag: 11:00-21:00

 • Vrijdag: 11:00-21:00

 • Zaterdag: 11:00-21:00

 • Zondag: 11:00-21:00

 

Kunstenaarsontbijt:
Op zondag 13 december om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt in buffetvorm waarop je  kan ontmoeten.

We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

Volwassenen betalen 25 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 15 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.


Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

Sfeervolle kerstmarkt op zaterdag 12 december (avondmarkt) en zondag 13 december

December 11, 2020

Naar jaarlijkse traditie is er ook dit jaar een sfeervolle kerstmarkt met bijna uitsluitend handgemaakte geschenken om te krijgen, te geven, te hebben en te houden.

    - Zaterdag 12 december: 17-21 uur

    - Zondag 13 december: 11-18 uur

Dit jaar kan je dus ook op zaterdag bij ons terecht voor een nocturne!

Kom gezellig snuisteren, flaneer langs de vele kramen, die in de verschillende gebouwen zijn ondergebracht, doe een babbeltje met de sympathieke standhouders en geniet van iets lekkers uit de Bottelarijkeuken.

Please reload

© 2020 de Bottelarij              Ulbeekstraat 21           3832 Ulbeek (Wellen)          012/21.42.84         info@debottelarij.be

 

Welkom van woensdag tot en met zondag vanaf 11 uur. Op woensdag tot 18 uur, donderdag tot en met zondag tot 21 uur.

Maandag en dinsdag gesloten.

Groepen alle dagen welkom mits tijdige reservatie vooraf.

 • w-facebook
 • Twitter Clean